Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Uğur'dan Manyas'a ziyaret

Başkan Uğur

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, daire başkanlarıyla birlikte büyükşehir belediyesinin yatırımlarını yerinde incelemek, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve tüm mahalle muhtarlarının taleplerini ilk ağızdan dinleme

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, daire başkanlarıyla birlikte büyükşehir belediyesinin yatırımlarını yerinde incelemek, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve tüm mahalle muhtarlarının taleplerini ilk ağızdan dinlemek için Manyas`a teknik gezi gerçekleştirdi.
Manyas Belediyesi`ne kırsal mahallelerde kullanılması için 150 tane çöp konteynırı tahsis edeceklerini açıklayan Başkan Uğur, Manyas ilçesinde toplanan katı atıkların Balıkesir İli Düzenli Katı Atık Tesisleri`nde depolanması talimatı verip, Ziraat Fakültesi talebi için gerekli desteği sunacağını belirtti.
Uğur: “Manyas- Gönen yolu ihalesi 1 ay içinde yapılacak”
Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, Manyas AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kahraman, bürokratlar ve vatandaşlar tarafından Manyaslılar Vakfı`na ait aş evinin önünde karşılanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Vakfa ait aşevinin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Manyaslılar Vakfı ziyareti sonrası AK Parti İlçe Başkanlığı`nı ziyaret eden Başkan Uğur, yoğun bir ilgiyle karşılandığı parti binasında Manyas`a yönelik yatırımlardan bahsetti.
Uğur şunları kaydetti: "Manyas ilçesi için çok büyük öneme sahip sağ sahil projesi bitti, sol sahil projesinin de ihalesi Nisan ayı içerisinde yapılacak. Yine Manyas- Gönen yolunun ihalesi bir ay içerisinde tamamlanacak. Bunun yanı sıra Manyas için başka müjdelerimizde olacak." dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Kahraman, Manyas’a fakülte istedi
AK Parti Manyas İlçe Başkanı Hasan Kahraman, Manyas`a yeni kurulacak Bandırma Üniversitesi bünyesinde bir fakülte kurulması için Başkan Uğur`dan destek istedi.
Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta kurulması için büyük bir çaba sarf ettiğiniz Bandırma Üniversitesi`nin müjdesini kamuoyuyla paylaşmıştık. Manyas ilçemizde tarım ve hayvancılık bölgesidir. Burada da Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır ancak biz Manyas`ın tarım ve hayvancılık bölgesi olmasını göz önünde bulundurarak Manyas`a Ziraat Fakültesinin yakışacağını düşünüyoruz. Bu konuda da sizden yardım talep ediyoruz."
Başkan Uğur, Manyas`ın gelişimine katkı sunacak projelere destek vereceklerini ifade etti. Ziyaretin sonunda AK Parti Manyas İlçe Başkanı Hasan Kahraman, Başkan Uğur`a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Balıkesir ziyaretinde çektirdiği fotoğrafın halıya dokunmuş halini hediye etti.
Başkan Uğur, esnaf temsilcilerini dinledi
Manyas`taki esnaf temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Uğur`un ilk durağı Manyas Esnaf ve Sanatkârlar Odası oldu. Manyas ESOB Başkanı Semih Keleş tarafından karşılanan Başkan Uğur, burada esnafların taleplerini dinledi. Başkan Uğur, Manyas’taki esnaf ziyareti kapsamında; Manyas Şoförler Odası, Manyas Gölü Taşımacılar Kooperatifi ve S.S Manyas Karayolları Yolcu ve Servis Taşıyıcıları Kooperatifini ziyaret etti, bu kuruluşların ulaşım konusundaki öneri ve taleplerini dinledi.
Uğur ve kurmayları esnaf temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem’i makamında ziyaret etti. Kaymakam Erdem, Bandırma Üniversitesi’nin kurulması aşamasında gösterdiği gayretlerden dolayı Başkan Uğur’a teşekkür ederken, Manyas’a Ziraat Fakültesi kurulması için destek talep etti.
Uğur, muhtarlarla yapacağı görüşme öncesinde son ziyaretini Manyas Belediyesine gerçekleştirdi. Uğur, Balıkesir’i bir bütün olarak doğru bir şekilde planlayacaklarını söyledi. Manyas’ın tarım ve hayvancılık alanında öne çıktığına işaret eden Başkan Uğur, hayvancılık OSB’nin kurulabileceğini kaydetti. Balıkesir’i 2050 yılında 5 milyon nüfusa göre planlamasını yaptıklarını dile getiren Uğur, “Bu hedefimiz kapsamında Bandırma’yı da 2050 yılında 1 milyon nüfusa göre planlıyoruz. Manyas ilçemizde bu planlama kapsamında doğru planlayacağız. 1/5000 ve 1/1000`lik çevre planlarını doğru yapmalıyız” dedi.
Belediye ziyareti sonrasında BASKİ’nin Manyas Şefliği binasını ziyaret eden Başkan Uğur, burada yetkililerden BASKİ’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Muhtarların isteklerini dinledi
Manyas’ın kırsal ve merkez mahalle muhtarlarının taleplerini dinledi. Manyas’ta günlük 18-20 ton çöp toplandığını, bunun da Balıkesir’deki Düzenli Katı Atık Depolama Sahası’nda depolanacağını belirten Başkan Uğur, Manyas ilçesinde kullanılması için 150 çöp konteynırı vereceklerini söyledi. Mahalle muhtarlarının başta yol- su- kanalizasyon gibi taleplerini ilk ağızdan dinleyen Başkan Uğur, Manyas’a yönelik yatırımların ve muhtarlardan gelen taleplerin gerçekleşmesi için ilgili daire başkanlarına talimat verdi.
Manyas’ta Cami’ye yardım sözü
Muhtarlarla yapılan toplantı sonrasında Manyas’taki yatırımları inceleyen Uğur, Manyaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yapımına başladığı camiye yardım sözünü verdi. İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Manyas ilçesinde yaptıracağı Manyas İtfaiye Amirliği ve Belediye Araç Parkı’nda incelemelerde bulunan Başkan Uğur, Manyas BASKİ Şube Müdürlüğü yöneticileriyle birlikte Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezdi. Başkan Uğur, kısa bir süre sonra tamamlanması beklenen Manyas Kapalı Spor Salonu ve yanında yer alan futbol sahasını inceledi. Başkan Uğur, Manyas programı kapsamında son olarak Haydar ve Eski Çatal Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli